Home За Забава 25 цитата от един ненадминат циник

25 цитата от един ненадминат циник

2876

За него казват, че е вторият най-велик stand-up комик на всички времена (за първи все още е смятан Ричард Прайър). Джордж Карлин е майстор на остроумния сарказъм, скандализиращ на моменти с безцеремонността. С остър и пиперлив език Карлин приковава вниманието върху неща, за които повечето хора не могат или не успяват да се замислят.

Какво вижда и чувства Карлин повече от другите, пита Мениджър Нюз? Ето:

01. Наскоро най-сетне осъзнах защо съществува електронната поща – за да общуваш с тези, с които не искаш да си говориш.

02. Рано или късно ще построят машина на времето, но никой няма да има време да я ползва.

03. Според мен, крайно време е да създадат гореща линия, където никога няма да вдигат телефона: за тези, които никога не следват съвети.

04. Ако искате да научите как да помогнете на децата си, стойте по-далеч от тях! Не е достатъчно да знаете кои ноти трябва да бъдат изсвирени. Трябва да разберете защо именно те трябва да бъдат изсвирени.

05. Живей така, сякаш това е последният ти ден на земята. Така и ще се окаже някога. А ти, ще бъдеш напълно подготвен.

06. Нищо й няма на планетата, хората не стават!

07. Кое е най-хубавото на къща на брега? Че сте заобиколени с идиоти само от три страни.

08. Харесва ми когато цвете или снопче трева пониква през пукнатина в бетона. Дявол да го вземе, това е героизъм!

09. Винаги съм се чудил, защо хората, колкото повече остаряват, толкова повече четат Библията. И изведнъж ми светна: готвят се за финалния изпит.

10. Всеки трети жител на планетата страда от някаква форма на психично заболяване. Помислете за двамата си най-добри приятели – ако са ОК, значи сте вие.

11. Всеки път, когато се наканя да се обръсна, си мисля, че някъде, на Земята има още някой, който се кани да се обръсне. Затова винаги казвам: „И аз отивам да се обръсна.

12. Какво хубаво намирам в егоистите? Те не обсъждат другите хора.

13. Има не малко хора, които са загрижени за безопасността на атомните централи. И не слагат колани, когато се возят в автомобил.

14. Основната причина Дядо Коледа винаги да е толкова весел е, че той знае къде живеят всички лоши момичета.

15. Често говоря сам със себе си, защото съм единственият човек, който харесва отговорите ми.

16. Абсолютен шампион? Но, ако наистина е абсолютен, защо му е тогава изобщо да се състезава?

17. Докато намериш смисъла на живота, вече са го променили.

18. Религията е като пениса. Нормално е да го имаш. Добре е да се гордееш, че го имаш. Но, ако обичате, не я размахвайте пред хората.

19. Ако не можете да кажете нищо добро за някого, това не е повод да мълчите!

20. И защо в банките винаги ти предлагат завързани за гишето химикалки?! Щом аз ви поверявам парите си, трябва да ми поверите поне химикалките си

21. Продължавайте да учите. Научавайте повече за компютрите, овладявайте занаяти, градинарство – каквото искате. Само не оставяйте мозъка да бездейства. Празният мозък е работилница на дявола. А името на дявола е  Алцхаймер.

22. Домът – това е мястото, където се съхраняват нашите боклуци, докато сме извън дома, за да се сдобиваме с още боклуци.

23. Мисля, че на хората трябва да им се разреши да правят каквото си искат. Досега никога не са се опитвали. Може пък да се получи.

24. Това, че си успял да разкараш маймуната от гърба си, не означава, че циркът си е тръгнал от града.

25. Повечето хора работят точно толкова усилено, колкото да не ги уволнят, и получават точно толкова пари, колкото да не напуснат.