Home Новини Здраве 25 полезни трика, които ще улеснят живота ви

25 полезни трика, които ще улеснят живота ви

2784

Ако сте нервни преди изпит или се страхуватe от инжекции, прекалили сте с алкохола или не можете да заспите, можете да използвате някои от следните трикове. Тези малки хитрини ще ви помогнат да се справите по-лесно с дребните неприятности.

  1. Обливането със студена вода в края на топлия душ действа като бариера срещу появата на акне. Студената вода свива порите и предпазва от проникването на прах и бактерии.
  2. Ако ви е запушен носа, разрежете глава лук и я поставете близо до лицето си за през нощта. На сутринта носът ще се е изчистил.
  3. Сложете ръцете си в студена вода и ги стиснете, ако имате мигрена. Задръжте ги в студената вода колкото можете по-дълго.
  4. Притиснете език към небцето, ако имате главоболие след като сте яли студени продукти като сладолед например. Усещането за главоболие възниква в резултат на заблуждението на мозъка, че заради студеното небце, той също замръзва.  Колкото по-силно е налягането, което упражнявате на небцето, толкова по-бързо ще мине главоболието.
  5. Ощипете се, ако не можете да спрете да се смеете. Ако е трудно да контролирате смеха си или усещате, че е неуместно да се засмеете в даден момент, се опитайте да мислите за нещо тъжно или се ощипете. Може също да хапете езика си. При всички случаи леката болка трябва да помогне.
  6. Ако усещате, че ще ви се догади, стиснете палеца си в юмрук.
  7. Почешете си ухото, ако имате гъдел в гърлото, което не бихте могли да почешете. Това ще облекчи неприятното усещане.
  8. Напръскайте ухапаното от комар с дезодорант, за да намалите сърбежа.