Home Новини Инфраструктура Община Мездра получи престижно отличие на Министерството на туризма по проект „Отлични...

Община Мездра получи престижно отличие на Министерството на туризма по проект „Отлични европейски дестинации“ (ЕДЕН)

2886

Пет български общини получиха награди по проект „Културно-туристически ЕДЕН дестинации в България“, на Министерството на туризма. Община Мездра е една от подгласниците на големия победител в проекта. Церемонията по връчване на наградите се състоя в престижен столичен хотел, а отличията бяха връчени лично зам. министъра на туризма Ирена Георгиева.

Общината бе представена от инж. Димитър Павлов – ръководител на АК “Калето“ и кмета инж. Генади Събков, който получи престижното отличие.

„Благодаря на Министерството на туризма за честта, която ни оказва с тази награда. Благодаря и на ръководителя на АК “Калето“ инж. Димитър Павлов, който успешно популяризира и развива това богатство, което имаме в Мездра. Искрено се надявам и вярвам, че все повече хора ще посещават нашия комплекс, за да усетят духа на времето, духа на 70 вековната история на АК “Калето“, каза инж. Събков след връчването на наградата.

Проект „Културно-туристически ЕДЕН дестинации в България“ е финансиран по инициативата „Отлични европейски дестинации“ (EDEN – European Destinations of Excellence) на Европейската комисия.

„ЕДЕН дестинациите са най-добрите туристически дестинации на Европа и осъществяват модел на устойчиво развитие, каза зам.-министър Георгиева. Тя поясни, че конкурсът е посветен на културно- историческите дестинации, които са по-малко известни и правят първи стъпки в утвърждаването си. Няма кътче от страната, което да не заслужава да бъде разкрито пред погледа на не само на чуждестранните туристи, но и пред българите, защото трябва да си признаем, че и ние не познаваме добре родината си и нейното богатство“, каза пред гости и наградени зам. Мин. Георгиева.

Възпитаниците на Центъра за подкрепа и личностно развиетие , които представиха блестящо Община Мездра. Изпълненията им предизвикаха умиление, възторг и бурни аплодисменти.