Home Новини България Вечна памет на жертвите на комунистическия режим!

Вечна памет на жертвите на комунистическия режим!

1956

Преди 76 г. така нареченият “Народен съд”, който нито е народен, нито е съд – дава началото на един от най-черните процеси в нашата история. Нелегитимен, примитивен и политически контролиран, той ликвидира физически част от елита на нацията.

За съжаление, все още има гласове, че този престъпен акт е “необходимо и неизбежно правосъдие”. Все още има и политици, които твърде плахо говорят по темата, а претендират за демократи. Затова се радвам, че усилията ни дадоха резултат и десетокласниците вече изучават историята на комунизма в България. Само обективното познаване на миналото може да ни даде нужните поуки за бъдещето.

Днес страната ни е уважаван член на ЕС, който е гарант за спазването на човешките права и демократични принципи. Безспорно – хилядите жертви са най-болезнената, но не и единствената последица от комунистическия режим.

Щетите върху икономиката, които комунистите и техните наследници оставиха, поправяме и до днес! Същите тези наследници, днес пребоядисани в различни цветове, отново искат властта на всяка цена. И за целта използват добре познатите методи – унижение и унищожение на политическите противници.

Ние ще продължим да бъдем алтернатива на това. Заради прекършените съдби, пред които се покланяме днес!

.

Бойко Борисов