Home Новини Инфраструктура Южният двор на ОУ “Св. Св. Кирил и Методий“ вече е осветен

Южният двор на ОУ “Св. Св. Кирил и Методий“ вече е осветен

3279

От началото на седмицата възпитаниците на ОУ “Св. Св. Кирил и Методий“ и младите хора в Мездра вече могат да използват пълноценно южния двор на учебното заведение. Със съдействието на ОП “Чистота“ бе възстановено осветлението, чиято липса възпрепятстваше използването на пространството за приятна почивка и спортни занимания. Инициативата е на Галя Богданова, директор на учебното заведение, която подала сигнал в Община Мездра.

“От близо 30 години в южния двор на учебното заведение няма осветление. Откакто съм директор исках да го възстановя, но все не успявах да заделя средства от бюджета, а и смятах, че електрическата инсталация е силно амортизирана.

Сега успях да заделя финансов ресурс за закупуване на необходимите материали и поисках помощ от Община Мездра. Благодаря на екипа на ОП “Чистота“, които оказаха съдействие за възстановяване на осветлението“, каза директорът на училището Галя Богданова.

В просторния южен двор на ОУ “Св. Св. Кирил и Методий“, включващ и подход със стълби, преминаващ успоредно на храм „Св. Георги Победоносец“ в Мездра, са монтирани 7 осветителни тела. Благодарение на тях красивият двор и живописните стълби към църквата са приказно осветени и се виждат от входа на Мездра.