Home Новини Здраве Кметът на Мездра издаде заповед, с която разрешава посещенията на градския парк...

Кметът на Мездра издаде заповед, с която разрешава посещенията на градския парк за определени лица

2368

Във връзка със Заповед № РД-01-239/ 26.04.2020 г. на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев, кметът на община Мездра Иван Аспарухов издаде Заповед № 265/ 27.04.2020 г., с която се разрешават посещенията на градския парк в гр. Мездра за следните лица:

  • деца до 12 години, придружавани задължително от родител/и или член/ове на тяхното семейство, но не повече от двама възрастни, в часовия диапазон от 09:30 ч. до 18:30 ч. всеки ден;
  • Асобственици на кучета, но не повече от един, във времето до 09:30 ч. и след 18:30 ч., всеки ден.

Посещенията на градския парк трябва да се осъществяват при стриктното спазване на противоепидемичните мерки. Задължителни са носенето на предпазни маски и спазването на физическа дистанция от 2.5 метра.

Забранява се консумацията на алкохол на територията на градския парк. Гражданите трябва да избягват докосването на повърхности, в т. ч. сядане на пейки и на тревни площи, както и да съблюдават всички останали противоепидемични мерки и указания на лицата, изпълняващи служебните си правомощия.

Остава в сила забраната за посещения на спортни и детски площадки и съоръжения на открити и закрити обществени места на територията на община Мездра.

Заповедта е съобщена на кметовете и на кметските наместници на населени места в общината, началника на Районно управление “Полиция”, Общинския оперативен екип към Община Мездра и всички останали заинтересовани лица за сведение и изпълнение.