Home Новини Инфраструктура Зимната обстановка в Мездра е нормална

Зимната обстановка в Мездра е нормална

2756

Общинско предприятие „Чистота” успешно почиства улиците и главните пътни артерии на територията на град Мездра. За периода 13-16 януари в почистването на града участваха 5 автомобила на общинското предприятие, 3 от които с пясъко -разпръскващи устройства, един трактор и един автомобил УАЗ .

„Автомобилите на ОП „Чистота” приоритетно почистваха вход-изход Враца, Кремена, Брусен, в района на SЕBN, подходите към поликлиниката, МБАЛ -Мездра, както и към всички училища и детски градини, около Автогара-Мездра и ЖП гарата” – това каза Николай Несторов, директор на комуналното предприятие.

За обработка против хлъзгане и заледяване на всички основни пътища в града се използва сол. Над 25 тона е използваното количество за третиране на пътищата в града за последните три дни.

В населените места от Общината се почиства сняг след получен сигнал от кметовете, ако е възникнала необходимост от почистване. До сега е почиствано в Типченица, Кален, Цаконица, Горна Бешовица, Зверино, Оселна, Люти брод, Зли дол.

ОП „Чистота” оказва пълно съдействие на снегопочистващи фирми и при почистване на пътя Дърманци -Лик-Ослен Криводол, както и на пътя Люти Дол – Типченица . Основните пътни артерии и улиците в града са почистени до ниво асфалт, въпреки минусовите температури, а пътищата в Общината са проходими при зимни условия.

От ОП „Чистота” апелират гражданите при снеговалеж да не спират автомобилите си на пътното платно и в пешеходните алеи, особено около училищата и детските градини, тъй като това сериозно затруднява работата на снегопочистващата техника.